nederlands - français

Bent u arts? Klik hier.

Funesco logo
MENU

Producten

- Orthopedische schoenen

- Semi-orthopedische schoenen

- Steunzolen

- Proprioceptieve zolen

- Orthesen

- Comfortschoenen

- Maatschoenen

- Diabetes- en reumaschoenen

- Bandagisterie

- Verbandschoenen

- Orthopedische hulpmiddelen

- Bekledingsschoeisel voor rolstoelpatienten


Comfortschoenen


Shoestore by Funesco biedt de oplossing voor voeten die extra aandacht en zorg nodig hebben. In onze conceptshop kan u uw voeten digitaal laten opmeten zowel in lengte als breedtemaat en krijgt u een digitaal paspoort mee voor de perfecte pasvorm.

Comfortschoenen zijn schoenen naar de laatste mode maar met net dat noodzakelijke tikkeltje aandacht voor echt draagcomfort. Onze uitgebreide collectie aan comfortschoenen is geschikt voor steunzolen door hun uitneembaar voetbed.

Iedereen is gebaat met een comfortabele schoen die de voet alle vrijheid geeft. Daarom hebt u voor comfortschoenen geen voorschrift van een geneesheer-specialist nodig.

Onze conceptwinkel Shoestore by Funesco is gevestigd in Sint-Niklaas:
Onze-Lieve-Vrouwplein, 27
9100 - Sint-Niklaas
T. 03 775 74 64

Openingsuren Shoestore:
- Maandag: doorlopend open van 10u tot 18u
- Dinsdag: doorlopend open van 10u tot 18u
- Woensdag: doorlopend open van 10u tot 18u
- Donderdag: doorlopend open van 9u tot 18u
- Vrijdag: doorlopend open van 10u tot 18u
- Zaterdag: doorlopend open van 10u tot 18u


Maatschoenen


Hebt u bredere of grotere voeten dan 'normaal' of misschien een tussenmaatje? Kies dan voor een paar perfect zittende maatschoenen van bij Kops, een ambachtelijke schoenmakerij uit Nederland.
Een pantoffel, een schoen of een sandaal? In Kops' vaste Amako-collectie vindt u er zeker een paar dat past bij uw specifieke wensen. De ruime en elastische schoenen zijn beschikbaar van maat 36 tot 50, verschillende breedtematen en in heel wat elegante modellen. Wanneer de schoen u toch niet helemaal perfect zou zitten, doet FUNESCO uiteraard de nodige aanpassingen.
Wilt u liever een paar hoogst persoonlijke handgemaakte schoenen? Dan zijn Kops' Personal Pairs helemaal uw ding. Bij deze schoenen kunt u de hoogte van de schoenen, het leder en de leest volledig zelf kiezen. Kops maakt en levert deze schoenen vlot én in België exclusief aan FUNESCO.

Geen voorschrift nodig! Iedereen is gebaat met een schoen op maat die de voet alle vrijheid geeft en toch 100% ondersteunt. Daarom hebt u voor maatschoenen geen voorschrift van een geneesheer-specialist nodig.


Diabetes- en reumaschoenen


Als u diabeet of reumapatiënt bent, zijn uw voeten extra kwetsbaar. Speciaal voor u maakt FUNESCO zorgvuldig naadloos afgewerkte, flexibele en zachte schoenen met een gelijkmatige drukverdeling onder de voetzool en ruimte voor de tenen. Hierdoor hebben deze schoenen zowel een preventieve als een beschermende werking.
Door uw diabetes kunt u een verminderd gevoel krijgen in uw voeten, waardoor u een knellende schoen of oneffenheden in de zool minder snel opmerkt. Een diabetesschoen kan zulke letsels voorkomen en bestaande wondjes de kans geven om te helen.
Als u reuma hebt, verlicht een individueel voetbed bovendien de pijn bij het lopen en geeft extra steun op plaatsen waar uw voet dat kan verdragen. Pijn in de enkel of de voorvoet vermindert door een voorziening aan de zool die het afwikkelen van de voet vergemakkelijkt. Zo worden de gewrichten ontzien.

Keuze?
Bij FUNESCO vindt u in de catalogus van de Duitse firma Schein een selectie aan soepele comfortschoenen met een elastische en rekbare voorvoet. De binnenkant van de schoen is naadloos, waardoor u minder kwetsuren oploopt. De zolen zijn licht en tegelijk duurzaam vervaardigd uit polyutheraan (PU) voor een schokdempende en antislipwerking. U kunt deze schoenen bestellen met elke gewenste sluiting of met velcro-strips. Het voetbed uitneembaar, zodat uw steunzolen erin passen. Uniek is ook dat u, indien nodig, voor beide voeten een verschillende wijdtemaat kunt bestellen.

In de Komfort-collectie van Grunewald kunt u kiezen uit een aantal open geströbelde schoenen, waarbij de schacht aan de binnenzool bevestigd is. Hierdoor behoudt het leder haar specifieke rek-eigenschappen en loopt de schacht uit. Deze schoenen zijn sterk, maar voelen soepel aan. De zolen zijn licht en tegelijk duurzaam vervaardigd uit polyutheraan (PU). Ze hebben een schokdempende en antislipwerking. Ook uw steunzolen passen erin: de inlegzool is uitneembaar.
Indien nodig, kunt u uw diabetes- en reumaschoenen ook volledig op maat laten maken in ons eigen atelier.

Wie mag voorschrijven?
Voor diabetes- en reumaschoenen hebt u altijd een voorschrift nodig van een geneesheer-specialist:
- orthopedisch chirurgen
- neurospychiaters
- reumatologen
- pediaters
- neurologen
- specialisten in functionele revalidatie
- specialisten in fysische geneeskunde

Ongeacht uw leeftijd hebt u jaarlijks voor één paar diabetesschoenen recht op een tegemoetkoming van het ziekenfonds.
Als u een voorschrift van een geneesheer-specialist hebt, dan betaalt u bij FUNESCO enkel uw eigen bijdrage. Wij vorderen de rest van het bedrag rechtstreeks bij het ziekenfonds volgens de zogenoemde 'derdenregeling'.