nederlands - français

Bent u arts? Klik hier.

Funesco logo
MENU

Werkwijze

FUNESCO werkt met een vakkundig en gemotiveerd team aan uw op maat gemaakte (semi)orthopedische schoenen. Het is een proces dat begint bij de vaststelling van uw voetprobleem en eindigt bij de aflevering van uw schoenen. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u hieronder.

Wanneer u een loopgerelateerd probleem hebt, zal uw geneesheer-specialist u mogelijk naar FUNESCO doorverwijzen. Een voorschrift, met daarin een duidelijke vermelding van de indicatie, hierbij van groot belang.

Aan de hand van uw voorschrift en het bijkomend onderzoek van onze paramedici, zoeken we naar de beste oplossing voor uw voetprobleem.

Afhankelijk van dit onderzoek kunnen volgende stappen volgen:

Digitale voetopmeting

Met de hoogtechnologische footscan®-techniek kunnen we de drukpunten van uw voet en de manier waarop u stapt, vaststellen.

Gipsafdruk

In sommige gevallen kiezen we ervoor om een gipsafdruk van uw voet te maken om uw problemen beter te kunnen analyseren.

Blauwdruk

Als u zich moeilijk kunt verplaatsen of als u weinig tijd kunt uittrekken voor een pasbeurt, kan een blauwdruk een eenvoudig en tijdbesparend alternatief zijn.

Schoenkeuze

We bespreken samen de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk daarvan kiest u voor een klassiek of modern model en bepaalt u de kleur en het materiaal voor uw nieuwe schoenen. U kiest uit een catalogus, maar in samenspraak met de orthopedisch schoentechnieker is ook een geheel eigen ontwerp mogelijk.

Eerste ontwerp

Onze orthopedisch schoenmakers maken in het atelier de leest voor uw schoenen en het voetbed wordt opgebouwd.

Pasafspraak

We maken een pasafspraak, waarbij we de pasvorm van de leest controleren. Hiervoor maken een plastic passchoen waarmee we eventuele drukpunten kunnen controleren én een lederen passchoen voor het dynamische. Waar nodig voeren we enkele correcties uit om u een perfect paar schoenen te kunnen afleveren.

Afgewerkte schoen

Onze schoenmakers maken aan de hand van de aangepaste pasvorm uw schoenen helemaal af volgens uw wensen.