Funesco Voetcentrum

Sint-Niklaas

Nu online AFSPRAAK MAKEN

Door een foutieve stand van de voeten kan de verhouding van de ondertse ledematen en het bekken tegenover de wervelkolom leiden tot veel klachten, die soms onverklaarbaar lijken maar eenvoudig kunnen opgelost worden.

Door het slapen met voetbeugels kunnen vaak voet en wervelkolom hersteld worden. De voetbeugel bestaat uit een zacht materiaal en corrigeert de afwijking terwijl jij slaapt. De therapie is vooral gericht op het ontspannen van de voeten en is daarom een zachte therapie die zeer geleidelijk de voeten corrigeert. 

Je kan bij mij terecht voor de behandeling van onder meer:

  • hallux valgus- varus
  • platvoeten en holvoeten
  • hamertenen en klauwtenen
  • vermoeide benen – krampen

Mijn jarenlange expertise garandeert jou dé oplossing.

 

Hoe wordt dit aangepakt?

Allereerst is het belangrijk een volledige analyse van de houding en de stand van de voet te hebben. Hier wordt de voet onder spanning en in rustpositie bekeken.

Vervolgens nemen we een scan in staande positie en maken een analyse van het gangpatroon. Naar gelang het probleem volgt een anamnese en een navraag naar familiale achtergrond. Zo wordt er ook gekeken of een combinatie van steunzooltherapie aan te raden is om het resultaat te vervolledigen.

De therapie is een manier om op zachte manier correcties in de voet en de houding aan te brengen door vooral spanningen weg te werken. De patiënt moet enkel slapen met de beugels en komt regelmatig op controle om de beugels aan te spannen. De voet stuurt men zo op een zachte manier in de juiste richting.

Voor kinderen sturen we de groei bij en wordt er meer preventief gewerkt. De beugels zorgen voor het wegwerken van x-knieën en voorkomen rugproblemen en houdingspathologie.

Bij volwassenen gaan we meer werken op spanningen die zich gedurende jaren hebben opgestapeld en uiteindelijk leiden tot misvormingen.

Voor en na:

Boek hier je afspraak.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze website gebruikt cookies.