Orthopedie

Funesco Voetcentrum
Orthopedie kp 30/03/2023
MichelB2018
Insoles of different colors and different textures on neutral background. Foot care products.
Orthopedie

FUNESCO is dé specialist in orthopedische schoentechniek.

Bij FUNESCO nemen we de zorg voor uw voeten ernstig. U ontdekt er immers de wereld mee. Soms beperkten ziektes of aandoeningen aan de onderste ledematen u in die ontdekkingstocht. Dan helpen we u met schoenen op maat toch comfortabel uw eigen weg te gaan.

Wens je een afspraak? Bel dan op 03 252 67 71 of boek hieronder online.

Funesco Orthopedie

Onze bedrijfsfilosofie?

Die zit in onze bedrijfsnaam verweven: FUNctioneel, ESthetisch & COmfortabel.
Onze paramedici zoeken altijd naar een functionele oplossing voor uw probleem, waarbij ze nooit het esthetische aspect uit het oog verliezen. In ons atelier zorgen gedreven vakmensen voor perfect en comfortabel zittende producten.

Neem rustig de tijd om na te gaan hoe wij ook u kunnen helpen.

Vakkennis

FUNESCO biedt oplossingen wanneer aandoeningen aan uw voeten, onderste ledematen en rug u in uw bewegingen beperken. Alle maatwerk gebeurt in het eigen atelier. Om u zo goed mogelijk te helpen, schoolt het FUNESCO-team zich voortdurend bij. De nieuwste technieken, materialen en meetapparatuur verbeteren de kwaliteit en daardoor ook uw draagcomfort.

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in kinderorthopedie, alsook in orthopedie voor volwassenen met motorische beperkingen.

Service

Naast kwaliteitsvolle producten garandeert FUNESCO u ook een uitstekende service.

In onze consultatieruimte in Sint-Niklaas kunt u van dinsdag tot vrijdag in alle discretie terecht voor maatname en pasbeurten. Wij zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de lijnbus dient u af te stappen aan halte Grote Markt.

Verblijft u in een verzorgingsinstelling, rust- of ziekenhuis? Dan maken we graag de tijd om u daar op te zoeken.

Funesco Schoenen Op Maat

Orthopedische schoenen

U komt in aanmerking voor orthopedische schoenen als u ernstige problemen heeft met de voeten. De volgende afwijkingen geven een indicatie hiervoor :

Het ontbreken van delen van de voet aangeboren of posttraumatisch

Ernstige afwijkingen in voetgewrichten en vorm van de voet als gevolg van artrose of artritis

Beenlengteverschil vanaf 3cm

Reuma, artrose, extreme platvoet of holvoet, verlammingen, spasticiteit

Deze orthopedische schoenen zijn altijd op doorverwijzing van de specialist en u heeft telkens een voorschrift nodig.

Het proces...

1. Voorschrift of aanvraag door werkgever

Het proces start met een voorschrift voor veiligheidsschoenen op maat of voor orthopedische schoenen, of door een aanvraag van de werkgever zelf. Afhankelijk van deze optie krijgt u een terugbetaling van uw mutualiteit, de VDAB of neemt uw werknemer de kosten op zich.

2. Maatname

Tijdens een afspraak op één van onze locaties, brengen wij uw voeten volledig in kaart. We maken hierbij gebruik van nieuwere technieken zoals 3D scanning,  RS drukplaat, … om dit zo correct mogelijk te doen. Op basis van deze resultaten kunnen wij de unieke leesten opmaken.

3. Goedkeuring

Indien u de orthopedische schoenen heeft aangevraagd via uw mutualiteit, dienen wij een aanvraag in tot goedkeuring. Bij een aanvraag via de VDAB bezorgen wij u alle nodige documenten om dit zelf af te handelen. Van zodra wij de goedkeuring van de juiste instantie hebben ontvangen, gaan wij van start.

4. Lederen passchoenen

Wij maken eerst en vooral lederen passchoenen die uitvoerig kan testen en meenemen naar huis. Zo weten we ook of de schoenen in het dagelijkse leven voldoen. Eventuele problemen kunnen we op deze manier snel ontdekken en rechtzetten. Let wel, deze passchoenen voldoen nog niet aan de veiligheidsvoorschriften.

5. Definitieve schoenen

Nadat de passchoenen zijn goedgekeurd gaan wij aan de slag met het echte werk. Deze schoenen zijn volledig op maat, dus kan u het kleur en model zelf kiezen. Breng gerust voorbeelden of inspiratie mee, zodat we samen kunnen werken naar het gewenste eindresultaat.

6. Na-service

Het belangrijkste doel van orthopedische schoenen is het comfort van de klant. Wij hechten dan ook heel veel waarde aan de opvolging achteraf. Blijven er zich problemen of ongemakken voordoen, dan plannen we een afspraak in om te kijken hoe we deze kunnen verhelpen.

Waarom kiezen voor Funesco Voetcentrum?

arrow-bullet2
+20 jaar ervaring

Bij Funesco bieden we u als klant een jarenlange kennis door ervaring & bijscholing.​

arrow-bullet2
Klant is koning

De klant/patiënt staat centraal. We verzorgen passen advies en ook na de oplevering van het product blijven we u opvolgen.​

arrow-bullet2
Digitale meting

We gebruiken de meest recente, digitale technieken om uw voeten op te meten. Dit zorgt voor veel minder foutmarge dan de oudere schuimbakken.​

Heel eenvoudig
een afspraak boeken

Kies wat soort afspraak u wenst te maken, selecteer uw gewenste moment en laat uw gegevens na. Snel, makkelijk en volledig online. Maakt u de afspraak liever persoonlijk, geef ons dan zeker een belletje!

OF BEL 03 252 67 71