Steunzolen

Funesco Voetcentrum
Steunzolen kp 30/03/2023
MichelB2018
Insoles of different colors and different textures on neutral background. Foot care products.
Michel Bejstrup

Michel Bejstrup heeft al meer dan 25 jaar ervaring als Orthopedisch technoloog. U kan bij hem terecht in zowel Sint-Niklaas als Eeklo.

Wens je een afspraak? Bel dan op 03 252 67 71 of boek hieronder online.

Funesco Voetzolen

Zooltherapie

De correctiezolen zijn erop gericht pijnlijke voetklachten te behandelen.
De meest voorkomende voetklachten zijn:

Voorvoetpijn
Pijn onder de middenvoet
Branderig gevoel
Instabiele enkels
Afwijkende vormen en standen van de voet
Verminderde beweeglijkheid
Teenklachten

Ook zijn steunzolen/therapeutische inlays een goed hulpmiddel voor stands- en houdingsafwijkingen van knie, heup en rug.

Doelgroep

Iedereen met klachten ter hoogte van voeten en enkel, maar ook hoger gelegen klachten zoals knie, heup en lage rugproblemen, zoals:

  • Sporters
  • Diabetes en reumapatiënten
  • Kinderen vanaf ca. 6 jaar, zeker omdat bij kinderen de structuur van de voet nog veranderd kan worden. De zolen sturen de spierwerking van het onderste bewegingsapparaat. Door deze spieren te activeren kan de voet zich naar een normale stand evolueren.
Samenwerking met andere therapieën

Steunzolen ondersteunen de gewrichten wanneer er een disbalans bestaat tussen de belasting en belastbaarheid. Wij behandelen in eerste instantie de voetklachten. Tevens kan door plaatsing van elementen een actieve bewerking van het bewegingsapparaat bewerkstelligd worden.
Door middel van samenwerking met o.a. fysiotherapie, voetbeugels en orthopedische schoentechniek is het mogelijk naast voetklachten ook andere problemen biomechanisch te behandelen.

Het proces...

Stap 1

Bij de eerste afspraak op één van onze locaties, brengen wij uw voeten volledig in kaart. We maken hierbij gebruik van nieuwere technieken zoals 3D scanning, RS drukplaat, … om dit zo correct mogelijk te doen. Op basis van deze resultaten kunnen wij uw zolen volledig op maat maken op uw voeten.

Stap 2

Bij de 2e afspraak, komt u de steunzolen afhalen. Hiervoor brengt u het beste schoenen mee die u veel aandoet en waarin de steunzolen vervaardigd mogen worden.

Stap 3

Een controle afspraak wordt aangeraden na 7 weken zodat wij de voeten nogmaals op de drukplaat en scan kunnen zetten om zo het verschil in evolutie goed te kunnen bekijken en eventueel indien nodig de steunzolen nog bijstellen.

Graag meebrengen bij de eerste afspraak:

  • oude orthopedische/podologische zolen
  • korte short
  • dagelijks gedragen schoenen en/of sportschoenen
  • medische beeldvorming

Voor een terugbetaling is steeds een voorschrift nodig van een specialist (een voorschrift van de huisarts TELT NIET!).

Een voorschrift kan om de 2 jaar aangevraagd worden voor terugbetaling.

Betaling

Bij de eerste afspraak vragen wij een voorschot van 100 euro.

Bij het afhalen wordt het resterende bedrag van 99.50 euro nog aangerekend. Indien u een voorschrift hebt, worden de documenten meegegeven en kan u een terugbetaling bij de mutualiteit genieten van 54.18 euro.

Bij de controle afspraak vragen wij een bedrag van 35 euro. Hiervan is geen terugbetaling van de mutualiteit van toepassing.

Waarom kiezen voor Funesco Voetcentrum?

arrow-bullet2
+20 jaar ervaring

Bij Funesco bieden we u als klant een jarenlange kennis door ervaring & bijscholing.​

arrow-bullet2
Klant is koning

De klant/patiënt staat centraal. We verzorgen passen advies en ook na de oplevering van het product blijven we u opvolgen.​

arrow-bullet2
Digitale meting

We gebruiken de meest recente, digitale technieken om uw voeten op te meten. Dit zorgt voor veel minder foutmarge dan de oudere schuimbakken.​

Heel eenvoudig
een afspraak boeken

Kies wat soort afspraak u wenst te maken, selecteer uw gewenste moment en laat uw gegevens na. Snel, makkelijk en volledig online. Maakt u de afspraak liever persoonlijk, geef ons dan zeker een belletje!

OF BEL 03 252 67 71