Podologie voor sporters

Extra belasting = extra verzorging!
Podologie voor sporters kp 23/03/2023
Podoloog-Vicky-Van-Breedam-min-768x768 wep fun
Running. Iconic image. Freeze action closeup of running shoes and legs in action.
** Note: Slight blurriness, best at smaller sizes
Podologie voor sporters

Steeds meer mensen sporten. Maar wist je dat tijdens het sporten de totale lichaamsbelasting kan oplopen tot 3x het lichaamsgewicht.Elke sporttak vergt andere bewegingen maar bij vrijwel alle sporttakken worden de voeten extra belast, waardoor de kans op blessures toeneemt. Daarom is extra aandacht voor uw voeten noodzakelijk.

De meest voorkomende oorzaken die bijdragen tot het ontwikkelen van blessures is het foutief functioneren van de voet en/of een verkeerde voetstand. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in een goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt. Ook huid – en nagelproblemen kunnen aanleiding geven tot pijn en vervolgens leiden tot een verkeerde belasting van de voet waardoor de kans op blessures groter is. De podoloog kan hierbij helpen.

Sporters kunnen bij een podoloog terecht voor een screening en behandeling van de klachten. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken of er riscofactoren aanwezig zijn die blessures kunnen veroorzaken. Hierbij wordt er ook schoenadvies meegegeven, want een juiste sportschoen kan al heel wat verlichting bieden.

Behandelingen

Wat kunnen we voor
jou betekenen?

Podologische voetverzorging

Je kan bij de podoloog terecht voor een algemene en specifieke voetverzorging. Tijdens deze behandeling de podoloog verschillende huid- en nagelaandoeningen.
Een voetbehandeling bestaat uit:

  • nagels knippen en reinigen
  • eventueel verdunnen van een te dikke nagelplaat
  • Eelt en likdoorns verwijderen
  • Schoenadvies
  • educatie omtrent mogelijke behandelingen, hygiëne en verzorging
  • drukplaatsen ontlasten door middel van vilt- of siliconentherapie
  • wondzorg
  • ….
Vilttherapie

Vilt is een klevend verband dat wordt gebruikt voor de huid te ontlasten van druk en wrijving of als bescherming tegen plaatselijke irritaties.

Wondbehandeling

Het reinigen, ontsmetten en verzorgen van een wonde ter hoogte van de voet en indien nodig de wonde ontlasten door middel van vilttherapie.

Orthonyxie

Nagelbeugels worden toegepast om ingegroeide nagels te begeleiden en te corrigeren.. Met deze methode verandert de nagel van vorm en groeit niet meer in. Deze behandeling is pijnloos en de patiënt ondervindt hier geen beperkingen van. De totale duur van deze behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel.

Siliconetherapie

Is een techniek waarbij een silicone op maat gemaakt wordt. Dit om orthopedische afwijkingen aan de tenen ontlasten. Bv. Hamer- of klauwtenen, hallux valgus,…. Deze orthese kan zowel een ontlaste of corrigerende werking hebben.

Onychoplastie

Onychoplastie is het aanbouwen van een partieel verwijderde nagelplaat om het stukje ontbrekende nagel te vervangen en de uitgroei van de nagelplaat in de juiste richting te sturen.

Functionele Zooltherapie

Deze zolen worden gemaakt aan de hand van een 3D scan van de voet. Op deze manier wordt de vorm van de voet perfect overgenomen. Elke zool is hierdoor uniek en volledig op maat van de patiënt.

Funesco Podologie

Waarvoor kun je nog bij ons terecht?

Waarom kiezen voor Funesco Voetcentrum?

arrow-bullet2
+20 jaar ervaring

Bij Funesco bieden we u als klant een jarenlange kennis door ervaring & bijscholing.​

arrow-bullet2
Klant is koning

De klant/patiënt staat centraal. We verzorgen passen advies en ook na de oplevering van het product blijven we u opvolgen.​

arrow-bullet2
Digitale meting

We gebruiken de meest recente, digitale technieken om uw voeten op te meten. Dit zorgt voor veel minder foutmarge dan de oudere schuimbakken.​

Heel eenvoudig
een afspraak boeken

Kies wat soort afspraak u wenst te maken, selecteer uw gewenste moment en laat uw gegevens na. Snel, makkelijk en volledig online. Maakt u de afspraak liever persoonlijk, geef ons dan zeker een belletje!

OF BEL 03 252 67 71